Fusie drietal plantenkwekers (1)

07-09-2017    10:01   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Drie Nederlandse plantenkwekers, plantenkwekerij Leo Ammerlaan, plantenkwekerij Van der Lugt (beide uit Bleiswijk / Berkel & Rodenrijs) en de Grow Group (uit Naaldwijk met vestigingen in Bergschenhoek, Baarlo en Kessel) willen gaan fuseren per 1 januari 2018.

Samen worden ze daarmee één van de grootste marktpartijen in Nederland met een gezamenlijk kasoppervlak van circa 55 hectare. Samen hebben ze veel expertise in de opkweek van groenten- en sierteeltplanten, in binnen- én buitenland. De combinatie presenteert zich onder de groepsnaam Plantise en is klaar voor de toekomst. De afgelopen maanden is samen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en er is bij de drie directies vertrouwen gegroeid en enthousiasme ontstaan over de kansen bij een vergaand samenwerkingsverband met voor ieder gelijkwaardig zeggenschap.

Kansrijke samenwerking
De drie partijen werken de komende maanden aan een volledige fusie op basis van gelijkwaardigheid. Alleen vanuit volledig commitment aan elkaar willen zij uitgroeien tot een krachtige partij in de branche. De fusieonderneming zal beter kunnen inspelen op marktontwikkelingen, benodigde expertise, kennisdeling en hogere kwaliteitsnormen vanuit een efficiënte schaalgrootte, scherpere inkoop en met ambities voor verdergaande internationalisering en ontplooiingskansen voor medewerkers. Zo wordt een stevige basis voor groei gelegd, die de volledige instemming heeft van de directies, aandeelhouders en aan hen én aan de medewerkers nieuwe kansen biedt, ook als de vertrouwde omgeving na soms meer dan 100 jaar familiebedrijvigheid straks gaat veranderen. 

In de komende maanden wordt er verder invulling gegeven aan de voorgenomen fusie en wordt deze in detail uitgewerkt met stafmedewerkers, MR/OR, banken en fiscus. Slagvaardigheid, geleidelijkheid én zorgvuldigheid zijn daarbij belangrijke vertrekpunten. Voor dit traject is Jos Stoit vrijgemaakt als fusiedirecteur. Hij blijft daarnaast voor een beperkt aantal uren ook algemeen directeur bij Van der Lugt.

Fotobijschrift: De directieleden van de Plantise partners ( Vlnr) Fred van Hezel, Ilone Ammerlaan, Bert van der Lugt, Hans Grootscholten, Jos Stoit en John Ammerlaan.  


Reacties (1)

Peet at 08.09.2017

Oeffff... Doet mij denken aan de fusie van enkele grote vervoerders uit de bloemenwereld circa 10 jaar geleden. "Clock Logistiek".

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Dat verdient een... foto!

Onze fotograaf Glenn Mostert komt werkelijk overal. Zoals onlangs bij Opti-flor voor de speciale KAS-uitgave vol topwerkgevers die deze week...