20% van alle miljonairs is... boer!

13-09-2017    09:31   |    Matthijs van den Beukel

Het CBS heeft een soort van statistische versie van de Quote500 gepubliceerd. Een telling van de miljonairshuishoudens in Nederland. En wat blijkt? Van de 106.000 miljonairs in Nederland is 19 procent boer.

Om mee te mogen doen in het lijstje van het CBS is het een vereiste om een vermogen te hebben van een miljoen euro. Daaronder valt spaargeld, aandelen en ander onroerend goed dan de eigen woning. Volgens deze criteria zijn er 106.000 miljonairshuishoudens in Nederland.

Van die 106.000 miljonairs is bijna de helft actief als zelfstandige ondernemer of directeur-grootaandeelhouder van een bedrijf. Het aandeel loonslaven is niet gespecificeerd, maar we gokken dat dit voorspelbaar laag is. Aan de andere kant, onder de niet-miljonairshuishoudens is ‘slechts’ vijftien procent zelfstandig.

In de landbouwsector zitten uiteraard enorm veel zelfstandige ondernemers. Die ‘boeren’ dus goed, als we de statistieken moeten geloven. Dat blijkt ook wel, bijna de helft van de melkveehouders zijn miljonair. Het gaat om 6100 melkveehouders. Hun vermogen staat overigens meestal niet op de bankrekening, maar zit het geld doorgaans in de grond en de stallen.

Circa een kwart van de akkerbouwers en telers is miljonair. Ook bij deze groep zit een groot gedeelte van het vermogen in de grond of het bedrijfspand. Al met al goed bezig, zeggen wij.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Dat verdient een... foto!

Onze fotograaf Glenn Mostert komt werkelijk overal. Zoals onlangs bij Opti-flor voor de speciale KAS-uitgave vol topwerkgevers die deze week...